▷▷20120507

Akhirnya. ^^,

Alhamdulillah. Untuk ke sekalian lamanya, akhirnya aku berjaya. Berjaya apa? Berjaya mempunyai kerjaya tetap yg insyaAllah menjamin masa tua aku. Eceh!

Orang kata, bukan orang saja kata, abah aku, mak aku, abang2 aku, sedara2 aku, dan aku sendiri kata, keje kerajaan ni sangatlaaaaaaaaah susah nak dapat. Depa main kroni2 bagai, baru dapat.

Tapi, rezeki Allah kurniakan pada aku, akhirnya aku dapat jugak. Kalo nak cerita pengalaman kerja, 10x aku kerja tau! Tapi tempat kerja 9 je. Aku ni jenis tak tahan lama. Ada je sebab aku berhenti. Hahah! Sebab tu, last2 aku benti sume keje, aku ikot bapak aku masuk kebun getah! P noreh! Aku tak reti noreh ler, cuma ikot aje.

Masa dah start ikot abah aku p kebun getah, aku tolong cuci2 cawan getah, dapatlah upah rm10 sehari. Masa pungut getah untuk dijual, lainlah upah dia. Aku dah pk dah, keje 3 jam je. Itupun pagi aje. Gaji besh gak. Ada gak duit sendiri. Last2 aku taknak keje lain dah. Maksudnya, swasta la. Kecuali kerja kerajaan. At last, aku dapat gak kerja kerajaan.

Abah aku kata, berbaktilah dengan pokok. InsyaAllah, pokok2 ni akan mendoakan kesejahteraan kita. Doakan murah rezeki kita. So, nak p keje tu, aku niat, aku buat kerana Allah. Nak tolong abah aku. Bla bla bla. Then, aku serahkan pada takdir. Eceh! 



Ini baru dalam tenet. Hahah! Belum dapat surat lagi. Tapi happy punya pasai, aku balun update dulu! Hahaha! Mungkin lepas ni, bz la kan. Ada pun, sabtu ahad. Malam weekdays tu opkos ler penat keje. Penat lah sangattttt (tgn kat bahu mata ke atas). Hehehe.

1 komen kat sini !:

Kie-yu said...

selamat kijo la yek babe
jgn malas2
hahaha :p