▷▷20120701

sebulan sudah

assalamualaikum. harini 1 julai genap lah sebulan aku keje sebagai pembantu makmal kat skola menengah buloh kasap. dulu aku penah ckp kat abah aku yg aku teringin sgt nak ipad2. so, punyalah abah aku ni nak aku keje kerajaan, dia ckp usahakan supaya awak dpt keje gomen, dan abah akan hadiahkan awak ipad2 tu. aku masa tu dah down gila la kan. sbb aku dah rasa mustahil gila aku dpt ipad2 tu. pgil interbiu apa sume pn takde,ni kan lagi nak dpt keje nye. jadi, aku pendam kan je hasrat nak memiliki ipad2 tu. nak beli sendiri mmg tak mampu la kan. smpailah 1 hari tu aku dpt panggilan temuduga pembantu makmal ni under SPP. aku punya eksaited tu, study sungguh2 weh. smpai abah aku sdri kompiden yg aku akan dpt keje ni. dan akhirnya 1 jun yg lepas aku pun mula kerja. dan harini jugak, sebulan pas aku kje, abah aku hadiahkan ipad2 ni dengan bantuan encik kekasih tolong belikan. bab2 gajet ni serah je kat beliau. so ni 1st time aku tulis blog menggunakan mende lain slain pc or laptop. kehkehkeh. then, bye!


2 komen kat sini !:

Chikova_Airashii said...

ko dh keje tetap gomen ke weyh?? untugnnye weyh.. jels!

Bukan Eciz said...

hehehe. nampaknya gitu la weh. alhamdulillah. ko pn usaha tau. pastinya akan berjaya jua nanti. cewahh!!