▷▷20100704

Aku suka abang aku mengamuk!!

Assalamualaikummmm! oke lama da aku tak post entry pasal aku sendiri. tatawu kenapa. mood nak post entry kurang timbul, mood ubah page pulak yang muncul. erk, nak bagitawu ni, kalo bukak page aku, scroll sampai bawah tau. 


lagi satu, kalo agak2 atas tu gelap je, refresh la, ada gambar. lalalalala~ KAHKAH! aku promo kah? jeng jeng jeng.


oke oke. aku sebenarnya nak cite pasal, erk korang ingat tak aku cite pasal jiran belakang rumah aku tu? huh. hari ni dia dapat. dapat marah. KAHKAH!


oke mak aku dengan tak sengaja TERmengadu pada abang long aku. dia punya panas baran, toksah sangkal la. memang sangat menakutkan. masa aku kecik-kecik salu dapat habuan dari dia, lalalalala.



sekali tadi abang long mengamuk. dia panas hati bila dapat tau betina belakang rumah tu maki hamun mak kami. dia terus serang rumah tu. huh dia jerit2. suruh keluar. hishhh betina tu takuttttt la tu. langsung tak berbunyi. tak keluar.

abang aku hentak pintu sana sini. pecahkan tingkap dapur. dia tolak segala mende yang dia nampak. habis sume pinggan pecah. ades. tapi dia tak lepas masuk. mak aku asik cakap, dah lah ed. bia la. dah la tuuu. malu dengan jiran lain.

cis cis. aku pun takut masa tu. masa tu aku tengah masak. pehhh tak tentu arah aku masak. tapi aku menten cool. ngeh ngeh. lama jugak abang aku marah. last-last dia masuk rumah kami jugak. sebab betina tu tak keluar2. abang aku letih agaknya.

dia cakap, dia bukan nak pukul cuma nak halau keluar dari rumah tu je. dalam hati aku, tengok gaya dia tak nampak macam tanak pukul je. haishhhh sangat menakutkan tengok abang aku tadi.

pendapat aku, memang patut abang aku tawu dan apa yang dia buat tu. sebab, bagi betina tu tawu sikit, anak-anak mak aku tak boleh disentuh kalau mengutuk memaki mak kami! tak kisahlah, aku ke, abang-abang aku ke, malah akak aku pun pandai marah oke!

selama ni betina tu fikir, kitorang lembut kitorang diam, dia boleh pijak kepala? mintak maappp!! dia salah orang babe! kami bukan macam tu. baran aku tak sehebat baran abang long aku.

ni ikut adik beradik la. yang sulung, baran dia tahap dapat darah tinggi. kuikuikui! yang kedua, baran dengan anak-anak, dengan yang lain, diam dulu, bila malatop habis kau! yang ketiga baran dengan aku je, lalalalala. yang bongsu, erk baik je. LALALALALALA!

skang, aku puas hati. bia betina tu tawu macam mana amarah kami bila dia tunjuk belang dia. abang aku pesan, kalo sekali lagi dia buat, dengan segera bagitawu dia, dengan pantas aku setuju! sebab aku memang jaki dengan betina tu! benci beno weyhh!! yeah yeah~!


p/s: aummmmmmmmmmm! amcam? garang tak? lalalalala





6 komen kat sini !:

Sya Isya said...

comey je auuuummm tu! hehe...ooo...orang cenggitu memang patut di ajar, kan. Sya pun selalu pendam rasa je, nak marah2 malas, guna perbuatan je la..padan muka orang tu!

Farid MOFASAD said...

aku lagi garang~

Amir Izzat said...

kah3...memang garang... adoi.. semua orang marah..naya betina tue nanti..kan? kui3

ardinihumaira said...

anak sulung memang macam tu.. ehh ehh sape anak sulung? opsss kena batang idung sniri. ehehe.. dni pon sama.. pandai sangat marah ni.. grrr grrr hnsss hnsss (nampak tak dni ngah maraj ni?) geram betul ngan selkom bokbeng! huhu.. line tenet lembap betul T____T

Kie-yu said...

aku pun pantang mak aku kena cmtu okeh
pernah aku sound makcik kaunter sbb jwb kuang hajau padahal mak aku tnye bek2
ape die ingt die pandai sgt ke?
hambek kena perli dgn aku senyap tros

psst...ko minat anime ke dak kecik?
lawa layout baru ko

ZiErWa zAiNaL said...

sy anak sulung..garang ke?hehe


kalau sudi komen la entry saya..
teruk sangat ke