▷▷20100511

Apalah nasibb


Selamat pagiii yang ceria serta mendamaikann inii. agak lama aku tak berposting dalam epilog berceritaa haihhh aku cakap apa tuu? hentahhh! aku main hentam aje. hiahiahia. sejak hari ibu yang lepas, aku semakin seronok mengedit gambar itu inii haduihhh sangat menyeronokkan okeyy seperti bagi ayam makan memang seronok.

Hari Ahad lepas kan hari ibu kann? jadi pagi-pagi-pagi aku dah edit gambar. jadikan kad. keluar rumahh sana sinii haihhh sangatlah jarang mengadap belog kann. malamnya fulak aku mengadap edit html sebab nak buang code disqus la katakan. dekat 3 jam tawuu aku mengadap. buang itu salah, buang ini tak boleh save, buang itu inii terus tak ada kotak komen hattoii sangat menyusahkan.



hah! saje nak tayang kat korang budak nakal ni. suka sangat main batu kat depan rumah atok dia. nama dia Ariff Fakhrull. suka sangat main batu kan.! nah moksu buat fakhrul tak benti baling batuu tuu huahua biar penat tangan dia. ;p

Dah. sambung balik cerita. aku pendekkan jelaa. esoknyaa UNCLE tuu kebetulan nak buang disqus jugak tapi dia tatau macam mana. aku pun buatlah tutorial untuk dia tapi tapi tapi dia tak dapat nak buat. asik failed je. hentah aku tak hengat aku baca mantera apa kat UNCLE , beliau suruh je aku buka acc blog dia dan buatkan sendiri. haihhh percayanya dia pada aku kan? kan? hihihi! takpe. aku tak nak sia-siakan kepercayaan dia tuu. jadi aku terus buat.

Ada la dalam 10 minit, dah siap. heheh. dah tuuu, hari nii pun aku buat tutorial jugak kan? fasal gerak-gerak tuu. huahuahua hentah kenapa nak kongsi ilmiah dengan korang le kan afa lagii. bukan tak nak tolong buatkan, tapi lebih baik pandai buat sendiri ye takk?

Hah! semalam UNCLE ada tanya aku, aku memang belajar dalam bidang IT ke? ohhh tidak sama sekali. tak pernah pun belajar sampai jauhh ke situ. aku cakap dengan dia, aku minat dalam bidang ni. sebab tu aku cuba buat. kalau dah minat kann?? sanggup je buat apa pun.

Meh aku beritahu. aku belajar dari sekolah menengah teknik segamat dalam pelajaran elektronik. masuk ke politeknik johor bahru, aku ambil kos kejuruteraan elektrik & elektronik. huh, tak ada kena mengena kan dengan apa yang aku minat?

Sebab tu aku boleh mengadap laptop ni sepanjang hari tanpa jemu! tak dapat online, aku edit mengedit. aku memang sangat minat! kalau apa-apa yang aku tatau tu, aku akan cari kat google tapi kalau tak jumpa, aku buat sendiri! sampai boleh! itulah aku!

Okeylah itu je aku nak cerita. by the way, untuk orang tu, tolonglah! jangan cepat sangat berprasangka buruk pada orang. hanya beberapa perkataan aku bagi pada dia, dia boleh olah sampai berperenggan ayatnya tentang aku!! dan itu semua tak benar! cepat betul & sangat jauh dia prasangka pada aku! manusia ohh manusia. haihh


6 komen kat sini !:

safiyyahosman said...

hehehehee..
pandai edit..
hihihi
comey budak tue..bila edit nampk happy gila...
hehehee

pawaka19 said...

ai da xpkai discuss? nape yek?

eT said...

yer la...so cute tgk budak nakal...hehe

http://maziati.blogspot.com/2010/05/kisah-2-alam.html

Nisaeciz said...

@safiyyahosman

haha. bukan setakat hapy. tapi sguh nakal. org kata jangan, lagi dia buat

Nisaeciz said...

@pawaka19

ala. susahla mel. sbb dusqus ni lembab sikit. mcm2 kekurangan. huhu

Nisaeciz said...

@eT

tawuu tape kan. geram je. nak lepuk2 je rasa