▷▷20100630

Gua pitam tengok blog2 hodoh ni!

[ makcik jadi GUA ]


Peh peh! pitam jap. brbbb. oke bangun balik. kenapa gua pitam ni? oke oke. pagi2 gua masuk kapet. nyanyi2 bagai. nak hiburkan penghuni. malang, penghuni sume tido.


tape, gua rela nyanyi sorang dari gua denga orang join gua nyanyi terutama si AKMALHACKS tu. lalalala~ pecah gegendang gua tak hengat.


tiba-tiba tersumbat sorang makhluk, nama HYPERPLASMA.x erk. gua pelik disitu. harry kah? bukan kah? lantak. yang penting, dia sedekah 1 link. baekkkk punya.


gua kelik bagai. spotcek. peh peh. gua da mula kagum. budak melayu buat. oke. gua tahan gua punya napsu. gua jalan2 lagi dalam belog tu.


skali gua lompat dalam 1 page, berbunyi 8 Beautiful Blogger Blog Deign peh peh bunyi da syahdu kan. gua cek satu2 belog. salah satu belog yang tersenarai tu gua da biasa merangkak masuk. dari budak tu tak pemes smpai dia pemes skang. dia kreatip gua tak heran dia pemes cepat.


gua bukak 3 belog yang gua tengok, erk ni da LEBEH ni. gua tak puas hati kalo nampak belog orang lain lagi simple dari gua. erk, lalalala~



pertama gua bukak ni. gua nampak pemilik cm indon punya. tapi oke buat gua senyum. peh peh menu dia kat bawah. gua jakun di situ. cemana dia buat? gua suda mula nak selidik.


pastu gua bukak ni pulak. oke keje dia da buat gua punya mata luyu ni terbukak luas. peh peh. biyutipul bai! keje dia cantik. hasil dia menawan. kemas!! dan dan gua tengok membe dia panggil dia, PENGGILA SENI. oke, da paham. patut la.


pastuu tut tut gua bukak ni! oke mula-mula gua tengok biasa je. dok atas keta bagai. sapa pun bole buat. erk. tengok profile dia, oh budak seni. patut la. tak eran pun. skaliii gua scroll ke bawah. gua nampak gambar dia edit! peh!! pehh!! 1 je kuar dari mulut gua yang dari tadi sunyi berkunci, SMARTT GILAAAA!!! belog dia memang superb!

oke meh gua berterus terang. bab2 edit page ni, gua kurang hairan. sebab orang yang tawu pasal coding bagai ni, tawu la nak buat cemana kan. tapi bab2 edit gambar, gua memang kagum!

lagi2 orang yang pandai amik gambar. itu lagi satu. memang gua kagum! bukan senang k nak tarik pehatian orang dengan mengedit itu segala bagai. dia memang superb!

macam gua jatuh cinta dengan gua punya sayang tu kan, sebab dia pandai edit2 gambar ni. kreatip! dia suka cabaran! skang da jadi pemalas! asik ajar gua, pastu suh gua buat! gua bukan macam dia!! gua tak kreatip!!

kalo gua bole termenung tengok satu2 gambar tu, maknanya gua da kagum disitu. bila kua 'peh!' memang gua da kagum tahap da ta bole kagum lagi la tu! peh peh!

gua rasa nak usha je dua mamat tu! bukan nak buat laki bai. nak belajar. macam mana bole jadi sekreatip itu! tapi biasanya, BIASANYA!!!! orang cmni jarang nak kongsi ilmu. lalalala~ tapela, gua blaja sendiri je. 

tawu la gua nak buat apa. paling koman pun, gua buat tatau je. huh. oke sekian.

43 komen kat sini !:

- zuriey - said...

memang kreatif diorang ni..rjin betul

ardinihumaira said...

hoh nanges ah dni tengok kekretipan dia.. huhu... yang cebong punya tu memang pemes tahap kaw kaw sebab ramai guna layout yang dia kasi free tu.. sies cunnnnnnnnnn meleleh tengok kartun2 dia. huiyyooo ah nanges ah nak wat blog cun cam dia. huhu... sikit2 nanges ape la dni ni miahaha

StoryTeller said...

hahahhaha...kesian kat lu xkene layan..kekekeke

Ashraf Latif said...

perghhh ganas btol ber gua gua...huhuhu

@yuE said...

cantik!!gojes...

qirMumtaz said...

kurang2 blog nih lebih bergaya dan kreatip dari blog sy..huhuhuh

SweetyMui2 said...

i adore template 'my crib yo!'
hehehhe :)

heart~ said...

hoi budak busuk...hahaha

eh2 mmg kreatif la...eciz, tlg design blog kak nana lalalalalala~~

AbgFeroZ said...

perghhh mmg smart :)
jgan berat sda laa..

Kie-yu said...

aku dah usha
mmg cun tahap gaban woh!
ade aku colek gak nnt

Farid MOFASAD said...

gua takder?

cis!

header gua dah lawa dah!!

cis!!

sentap!!


+________+

akmal hacks said...

lu x dgr gua nyanyi live konset lg.. haha..ok..komen terakhir dr gua.. babai :)

syAzAnA said...

mak aihh. kreatip giler. rajin sangat. gua nak nanges eciz. bole kaa? huhu

Eciz said...

@- zuriey -

tawu tape kan. sepak je diorang ni. lalalala~

Eciz said...

@ardinihumaira

pehh da lama tawu upanya. bukan nak kongsi. dushhhh! KAHKAH

Eciz said...

@StoryTeller

KAHKAH. matikkk2 gua ingat dia tu lu tau!

Eciz said...

@Ashraf Latif

erk. KAHKAH. tuka mood. aummmm!

Eciz said...

@@yuE

sapa? sapa? saya? tawuuu dah!

Eciz said...

@qirMumtaz

erk. merendah diri pulok dia.

Eciz said...

@SweetyMui2

cemana bole serupa ni? lalalalla~

Eciz said...

@heart~

sapa busuk? akak?? tawu dah!



nak design cmne tu kak? lalalalala balik.

Eciz said...

@AbgFeroZ

serius tak berat. sbb tu gua adore babe!

Eciz said...

@Kie-yu

tak sampai gaban la. lalalala~ KAHKAH

Eciz said...

@Farid MOFASAD


erk. ampun. lalalala~ KAHKAH

Eciz said...

@akmal hacks

erk. -pitam-

Eciz said...

@syAzAnA



lu jangan nak buat banjir kat belog gua!

jane said...

blog aku pun lawa apa
klasik

ngahhaahhahaha

sila terjah utk buat pnilaian jitu
wakakakakaka

sekian hrp mklong!

Amri Bahruji matPuisi said...

blog aku masih x mmpu nak buat mcm ni.. hua3

ZiErWa zAiNaL said...

cntiknye...berkenan la tgkk

kalau sudi komen la entry saya..
test

hellioz said...

blog lu cun gak
macam ketas yg gwa renyuk2kan
gyahahahahah~

Eciz said...

@jane

erk. KAHKAH

Eciz said...

@Amri Bahruji matPuisi

alolololo






1 hari kamu akan berjaya

Eciz said...

@ZiErWa zAiNaL

sama la kita. akan berkenan jua

Eciz said...

@hellioz



erk. tu yg gua syak. ni sume keje lu. renyukkan sume kertas2 gua. lalalalala

Farid MOFASAD said...

ppprrrrruuutttttt

miss lolly a.k.a luvfareda said...

BELOG ECIZ POM CUMILLLLLLLLLL APE :)))

Eciz said...

@Farid MOFASAD

peh! BUSUK!


sebijik bau ang!

Eciz said...

@miss lolly a.k.a luvfareda




alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. MALU.

A-Y-I-E said...

aku suka blog yang bawah sekali tu... sebab blog dia .. gambarnya besar2

tapi aku belum mampu lagi... sebab aku bukanlah web designer... hehehehhe

c.i.k.a.m.i.e.a said...

hahha..
xngaku sume skali..

=) blog yg num 2 itu adalah blog kenalan...

DuniakuAbstrak said...

1- sila ngaku aku comel
2- sila ngaku aku baik
3- sila ngaku aku bijak

okey. boleh baca komen aku..hohohohoho

ciss..jeles2..dengki2..hahaha

ezhan_artwork said...

baru prasan pos ni bro...
haha aku penggila seni.
seni tu just a hobby je..
haha!!! thanks btw

Eciz said...

@ezhan_artwork

cis. cemana tawu ni?



peh malu gua. LALALALA~