▷▷20120812

Kisah sebulan tak update.

Alhamdulillah. harini da masuk 23 hari kite umat Islam berpuasa. semoga Ramadhan kali ni lebih bermakna buat kalian.

Masuk bulan 8 ni jugak, masuklah bulan kedua aku bekerja di sekolah menengah tersebut. dan untuk pengetahuan, aku dah hampir sebulan menduduki rumah sewa yg aku ceritakan di entry yg lepas.

Walaupun aku hanya sewa bilik, tp satu rumah jugaklah boleh digunakan. satu rumah tu, ada peti sejuk, tv, sofa, mesin basuh, tapi tu semua hak org yg dah lama menyewa kat situ. dia org india la. seorang cikgu.

Tinggal kat situ satu je yg beshnya. bole bangun lambat, dan pegi keje dlm keadaan rileks. takde berkejo2. minyak kita jimat gila babi. Rm10 tahan seminggu. itu SAHAJA kelebihannya. yg lain, HAMPEH!

bosan, takde teman borak. faiz? banyak gado dari baik. baik takyah berborak. buat menyakitkan hati aje, time susah tau lak cari aku. ayat mcm pijak semut tak mampos. time senang layan aku cm sampah. bila nak tgk tv lak, aku segan, kena tunggu cikgu melayu tu tgk tv dulu baru aku join. kalo tak, melangok la aku dalam bilik. bosan bodoh!

Sbb tu la minggu ni aku buat keputusan nak berulang je dari rumah kg. seminggu je lagi. pastu dah raya, bole rest je kt rumah. bagi aku, duk umah lagi besh sbb ade teman berborak. kena mrh pn, atleast ade komunikasi. dari takdo apo2. seyes bosan weh. bosan sbb yg tinggal serumah ni mcm haprak perangai, paria mmg cmni kan? oke lah.

nak ucap selamat berpuasa dah terlambat. so takdela awal sgt utk aku ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR DAN BATIN. :)




1 komen kat sini !:

Chikova_Airashii said...

tu l..lenkli rekemenkan aku..
lau aku keje skli leh borak ngan aku.huahua :p