▷▷20100730

Aku suda jadi DJ ?

Salam sume. oke ini entry ke 417. banyak banyak dan makin banyakk! hoyeahh ! KAHKAHKAH! oke bagi aku gelak kejap. sebab masih terasa seronoknya ni.


korang nak tawu tak? aku terasa macam nak tarik balik je entry aku yang tentang tentang diri aku disebalik dunia blogging tu! pasaipa? sebab tiba-tiba aku bole bertukar watak! KAHKAH!






aku yang pendiam serta pemalu ni, tiba-tiba bole jadi dj? KAHKAH! serius aku sendiri macam tak caya. oke, aku ngaku, aku memang pendiam. tapi bila aku da mula bercakap, aku akan terus bercakap tanpa henti walaupun otak aku blur da tatawu nak cakap apa. KAHKAH!


macam malam tadi. oke mula-mula belajar je dari dj kubi tu buat itu buat ini nak control lagu la apa la. sekali tiba-tiba dia suruh aku jadi dj secara live dalam radio GOMOfm tu! arghh! dia tatau agaknya jantung aku macam nak gugur.


menggigil tangan aku. tapi aku sedaya upaya control suara, control percakapan. KAHKAH! sampaikan ada pendengar tu tegur, dengar suara aku terketar! KAHKAH! serius aku berdebar. tapi aku tetap teruskan.






debaran tu cuma berlaku dalam masa 15 minit kot. pastu aku da makin seronok. mula-mula ingat nak men dj kejap je. tapi disebabkan da syok bercakap, layan pendengar, tunaikan permintaan lagu, aku jadi makin bersemangat. hei betul la, men dj ni memang menyeronokkan!


lagi-lagi bila aku tengok kawan-kawan blog yang memang aku kenal ada datang join sama, geng-geng GENGBLOGGER macam akmalhacks,kumbang jingga ada turun join sama, lagii la aku bersemangat nak men dj. ini semua ajaran daripada dj kubi yang banyak buang masa layan kerenah aku untuk men dj ni.


ada ke dia cakap, dalam banyak-banyak murid dia, aku paling banyak bercakap! KAHKAH! sebab masa buat testing dengan dia, aku da rasa real. rasa seronok bercakap sorang-sorang. tapi serius, aku malu nak dengar suara sendiri! KAHKAH!


tapi ada orang cakap suara aku sedap! arghhh! perli la tu! KAHKAH! apa-apa hal pun, men dj memang tersangat menyeronokkan! terima kasih pada yang sudi mendengar di GOMOfm GOMO SAMPAI BERBUIH! KAHKAH!


-sekian-

21 komen kat sini !:

Hariz said...

Teruskan menddddj :)

New Entry Prof-Hariz
HADITH MENGENAI WANITA

cik aiLebiu said...

pehhh...eciz dh jadi dj..matilah..hehehe :P

ardinihumaira said...

whoaaaaa.. cayala kamu..
dni akan wat permintaan lagu bila line tent dah ok. skang ni dah overlimit kena limitkan blogwalking. huhu. 15 minit je dalam masa sejam atau dua jam.. kao tak dia slow. sedih betul. sobbb sobbb

cekodok comot said...

good anak mummy !! ....
adui semua anak aku nk jadi dj ni macam mana

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

experience yang best ni. mane tau blh mohon kerja kat hot.fm ke nanti. ahaha.

pawaka19 said...

tahniah eciz..teruskan usaha..kalau berjaya leh jadikan kerjaya..wow glamour gitu

"Tutorial Kongsi atau Embed Video Facebook ke Blog"

Bukan Eciz said...

@Hariz

yeahhhh!

Bukan Eciz said...

@cik aiLebiu

KAHKAH! mati apa? pang kang. KAHKAH

Bukan Eciz said...

@ardinihumaira

wah wah dini. kalo nak minta lagu, tanya eciz dulu. KIHKIH

Bukan Eciz said...

@cekodok comot

KAHKAH tape la mami. sume ikut jejak langkah

Bukan Eciz said...

@0sh!Nz d' sen0r!ta


amboiii jauhnya berangan. KAHKAH

Bukan Eciz said...

@pawaka19

peh peh itu memang menyeronokkan. LALALA

Kie-yu said...

hye dj!
wewiit..
nak lagu seketul 2 bleh?
heee ;D

SweetyMui2 said...

uitt makcikk..frenzy ngan gomo tu same ke?cner plak ko blh jadi dj nih?haha!

mida said...

waaa...
congratz...
hehe...mmg2...law da bercakap mmg sush nak benty...
keep it up k...

nabilah_2908 said...

teringin gak nk dgr suara eciz...bila eciz akan keudara lagi yer..?

kalau mlm2 tk dapt la nk join... huhu...

jom ke APA KATA HATI pulak,
AWSOME PHOTOGRAPHY - PART 2

safiyyahosman said...

haha..
hye dj:)...
:)

akmalhilmi said...

mahaha
banner aku ada la

meh2 klik2 n singgah uat hevoc kat blog aku n GOMO
hahaha
syg eciz
hahaha

Raybond said...

lol... jadi dj tak ckp... =(

AiZ said...

wah.. dah jadi dj ek.. ^__^ best nye.. ape alat dj?.. dekat studio ke?



Aiz latest entry
Kes Rasuk beramai-ramai di PLKN

Laki eciz said...

TAK SETUJU....!!!!!!!!!!!!!!!!;(