▷▷20100504

Keserasian memilih jodoh

Haii kawan-kawann ini entry aku yang ketiga dalam beberapa minittt aku mengePOST entry-entry sebelumm nii begitu pantas bukann?? welll malas nak bangga huahua.
okeyyy menurut kata pak TAJUK, keserasian tuu adalah aset paling utama tawuuu dalam mencarii jodohh hattoiii cerita soal jodohh makin tak sabau mawuu kawin ye kawan-kawan. ada setengah orangg tuu kann dia tengok keserasian tuu pada samanya hobi diorang minat diorang atau punnn cita rasa diorang punn hattoii.
tapi! ada tapi okeyy sedara-sedarii haruslahh di ingatt walaupunn sifat citarasa dan hobii tuu samaa tak semestinya kamuu dan si dia serasii okeyy. mehh aku tunjuk pandaii sikitt huahua seorang ahli psikologi barat DR KEVIN LEMAN haihhh nama leman?? curi nama melayuu tuu huahua telahh punn membuat huraiann mengenai hubungan pasangan mengikut urutan dalam keluarga. its alll up to u guyss untukk percayaa atau tidakk okeyy. ;D
SULUNG DENGAN SULUNG

berpeluang besar untuk sering bertegang urat. masing-masing sentiasa suka berkeras atau pun dalam menentukan siapa pemberi dan penerima perintahh. jika hubungan cinta terjalin, ia memerlukan jiwa besar dan kesabaran dalam menjalani hubungan sepertii inii. hattoii kira api dengan api la nii kan? kan?

SULUNG DENGAN TENGAH

sudut negatif dari hubungan ni adalah kemungkinan berubahnya sikap si anak tengah untuk menyenangkan si sulung. anak tengah adalah pasangan yang serasi untuk siapa saja. meskipun begitu, ia sering kali menganggap si sulung sebagai yang suka menggertak dan menakutkan. jika anak tengah berpasangan dengan anak sulung, maka sering kali ia harus merelakan keinginan dan impiannya demi pasangannya, namun jika si tengah cenderung bersikap seperti anak bongsu, mereka dapat menjadi pasangan yang cukup serasi. hattoii anak tengah sungguh bersopan santun kan? kan?

TENGAH DENGAN TENGAH

pasangan ini dapat pergi ke mana pun dan memutuskan apa pun yang mereka sukai. mereka dapat menjadi sangat serasi, apabila yang satu cenderung seperti anak sulung dan pasangannya seperti anak bongsu. dengan begitu, mereka berdua dapat saling melengkapi. namun, anak tengah biasanya suka menyimpan rahsia. hal ini tentu dapat menjadi halangan serius dalam berkomunikasi. bagaimanapun, masalah akan mudah dan cepat selesai kerana mereka pandai berkompromi dan menjunjung tinggi pendamaian.

TENGAH DENGAN BONGSU

hubungan ini akan berjalan lancar, bila si anak tengah cenderung bersikap seperti anak sulung. jika anak tengah menunjukkan ciri sejati, maka ia akan terbawa-bawa gaya si bingsu yang lebih santai dan suka mengikut kehendak diri sendiri. ini berlaku, terutama apabila anak tengah ini adalah perempuan.

BONGSU DENGAN BONGSU

berhati-hatilah! bersama pasangan seirama memang menyenangkan. namun, bila tidak melihat kenyataan, kamu akan sukar untuk mengawal situasi.

SULUNG DENGAN BONGSU

kombinasi paling serasi. si sulung dapat mengajar pasangannya, untuk bertindak lebih teratur dan dewasa, terutama saat menghadapi masalah serius. sementara, si bongsu dapat seimbangkan sikap serius si sulung dengan mengajaknya bersantai atau sekadar duduk sambil berkhayal mengenai masa depan

okeyy kawan-kawan, yang mana satu anda?? aku?? aku ialah yang last tuuu! sulung dengan bongsu. SANGKEKASIH adalah anak sulung dan aku adalah anak bongsu tapi tidak manja okey adik-adik terima kasihhh. sekiann untuk entry kalii nii jumpa lagiii. ;D

4 komen kat sini !:

yus said...

hohooho.. saya akan cuba cari yg bongsu.. ehehheehe :)

niseca said...

heee! kamu si sulung kee?? anak bongsu ituu bagus okeyyy. ;D

neo_matrixzz said...

Wow..ni kajian betul2 ke ni?

niseca said...

yes2. ni tade tipuu2 funya manyak vetull haiaaa fercayalah kawann! ;D lagi pun, saya dah penah dengar da fasal ni sebelum2 ni. ;D