▷▷20100502

Info bayi aka Junior

6 Fakta Menarik tentang bayi di dunia ini hakmilik Allah yang Esa !

♥ wajah bayi berubah dengan sangat cepat, biasanya wajah bayi akan terlihat sangat berbeza dalam beberapa hari. bayi laki-laki mahupun perempuan lahir dengan sedikit payudara yang membengkak. ini kerana bayi menerima hormon perempuan dari plasenta sebelum dilahirkan.
♥ cap jari baru akan terbentuk ketika bayi berusia 3 bulan.
♥ bayi sehingga usia 6-7 bulan boleh bernafas dan menelan pada waktu yang sama, sedangkan orang dewasa tidak boleh.
♥ bayi yang baru lahir hanya terfokus pada objek yang berjarak 25 cm dari hidungnya, dianggarkan itu adalah jarak dari payudara ibunya ke mata si bayi.
♥ bayi tidak memiliki peluh kerana kalenjar peluhnya belum berkembang secara sempurna.

SANGAP tu apa weyhh??

Haiii. dah tengahari dahhh. ehh, fetang la kawan-kawan. hapa lahhh. tapi fanashnyaaa terasa mcm tengahari kan adik-adik?? hatoiii. manyakk fanashhh vadan rasa lesuuu mana taknyaa hasik adap ini HUBIZ tak henti-henti sampai mereka yang lalu-lalang-lalu-lalang tepi aku sudah jeling-jeling aku. hatoiii. aku tak buka lucah siteee okeyyy. hengat aku apaa?? sangap kahhh??

haaaa!! koranggg. apa maksud sangap yang sebenarnyaa?? waktu kat sekolahh, kawan-kawan selalu cakap 'sangap rokok'. hatoiii aku sangat blurr masa dengarinyaa. tapii aku buat-buat pahamm. aku 'HAHAHA' kan ajee walau tak lawak. sumpah diorang felik aku gelak sorang-sorang huahua lalu untuk mengelak malu aku terus selak buku buat-buat gelak sebab entry dalamm tu klaka. huweyhhhh! ENTRYY??? gila. bukann!! bahan bacaannn la. hatoiii. belog saja, sampai ayat pun TERberubah tawuuu.

pastu masa zaman nakal-nakal yang tak bape nakal, mereka cakap budak itu sedang 'sangap' walhal aku tengok tade pun budak tu tunjuk simptom-simptom sangap yang berlaku akibat mengantuk. bila aku tanya, hapaa maksudnya weyhh?? kau tawuuu? diorang gelakkan aku! huweyhh! hengat aku buat lawak ke weyhh?? gila vetull.

so, aku cuma nak tawuuu, SANGAP tu hapa weyhhh??

Beloglist Ben Ashaari mesti kena ada saya! huahua


Halluuu. encik Ben Ashaari ! saya pun mawuuu tergolong dalam belog list andaa! bukan pe, mauu jugak anda baca entry saya yang tahapaapatah ni tawuu? haa. saya funya belogg sudah setahun lebihh. tapi ini baru aktif gila-gila-gila okeyy. entry saya? hampir setiap hari. kalau dalam sehari tade entry langsung, esoknya saya balas bertuvi-tuvi tawuuu? saje nak bagi orang tensen tengok nama saya atas-atas dalam dashboard mereka huahua. nak suruhh mereka baca kalau tak baca nak kasihh hempukkk kuat-kuatt huahua. sumpah gurau okeyy. hokeyy itu saje. dahh. tenkiuuu. papai.

Pagi yang ceria mawuu belogwalking semula

Good morninggg! hattoiii. pagi-pagi yang nyaman ini, dihimpuni kartun manis serta lawak yang tak berdekah gelaknya, aku terasa segar lalu hati ini menjadi girang-gemilang-terbiang. huahua. hatoii. aku suda mula mawuu merapuu. semalam, entry aku sangat menyedihkan airmata meleleleh airhidung naikturunnaikturun nafas sedu-sedu hatoii sangat sedihh tawuuu. aku nangish puas-puas-puas. kasi SANGKEKASIH fujuk. rupanya dia lagi mawuu gurau senda manja-manja haiaaa vikin haku fanash je tawuuu.

hokeyy. kami memang selalu gurau senda versi ganas-ganas ala-ala-ala kutuk kasi hati fanash lalu valas membalas serta hati jadi sakit merajuk bagaii fujuk-fujuk jadi manja semula hatoii panjangnya merapu huahua. semalam, dia tawuu aku sangat sedihhh. lalu, dia bergurau senda sama aku mawuu kasi aku ceria semulaa. tapii, hatoiiii, aku tambah-tambah nangisshhh. bila SANGKEKASIH tak dapat memujukkk, kami jadi gaduhhh fulakk. sampailahh kes ungkit-mengungkit berlakuu haiaaa manyak terukk laa ini felemfuann kan? kan? manyak kesian tawuu itu SANGKEKASIH. hatoii. ego? OPKOS ada okeyy. sampai laaa niiii aku tidak mengCONTACTkan diri dengan diaa. merajukkk!! sefatutnya dia yang merajukk, tapiiii ahhhh nak merajuk jugakk tak kira-tak kira nak jugakkk! babab karangg! sayang, soryyy. :/

jadi, pagi niii, aku mulakan semula berjalan-jalan ke belog yang dah pernah aku terjahh lalu tinggalkan jejakk. mawuu seronok kembalii. moga-moga banyak jumpa entry kelakar-kelakar boleh kasi gelak-gila-gila-gelak sampai urat-kentut-urat-gelak hampir tercavutt. terima kasihhh. jadii, itu saje entry kali niii. tidak seronokk untuk di baca sebab tiada apa-apa sebenarnya. tenkiuuu baca. ilapu okeyyy.

Andai dapat ku undur masa..

Harini mood aku berubah-ubah. kali ni. sedih. sangat sedih.

andainya dapat ku undur masa ini , takan ku sia kan waktu itu

takan ku hampakan mereka , takan ku hampakan diri ini

tapi sayang, masa itu tidak dapat dikembalikan. segalanya dah berakhir. menyesal pun tak ada gunanya. yang ada, hanyalah air mata. mengalirlah air mata, teruskan. biarkan malam ini, berakhir dengan kesyahduan.

abah, ampunkan eca

mak, maafkan segalanya

eca! kenapa?? :'(((